ВАЖНО! Стартираме кампания за набиране на средства за доизграждането на храм „Свети Николай Мирликийски Чудотворец” в ж.к. Меден рудник

П Р И З И В

Към членовете на Бургаска Морска Асоциация,
Морската общност и гражданите на Бургас

Уважаеми колеги и съграждани,

Едва ли има бургазлия, който да не знае, че в ж.к. „Меден рудник” се строи нов православен храм. Това е не просто храм, а цял църковен комплекс и реализацията на проекта започва през 2008 г. За 3 години храмът е изграден до купола, но само на груб строеж, а прилежащите сгради имат само основи. В момента липсва финансиране, а е належащо да бъдат извършени строително-монтажни дейности, поне за съхраняване на построеното досега.

От близо 80 години на територията на град Бургас не е строен православен храм.  Това е единственият строеж на  църковен комплекс в България от такъв мащаб. „Меден рудник ” е най-младият, но и най-голям квартал на Бургас -  жителите му вече наброяват близо 100 000 души и чакат своята църква.

Новият храм ще носи името на Свети Николай Мирликийски Чудотворец, който се счита за небесен покровител на моряци и рибари, пътешественици, търговци и банкери. На 6 декември всички православни християни почитаме паметта на светията, а за нас, бургазлиите, този ден е още по-вълнуващ, защото е и Празник на града ни.

В духа на наближаващия Никулден, на свое Общо събрание от 20.11.2012 г., Бургаска Морска Асоциация реши да стане инициатор и спомоществовател на кампания за набиране на средства, предназначени за доизграждането на храм „Свети Николай Мирликийски Чудотворец”. Обръщаме се към нашите членове, към всички морски труженици и гражданите на Бургас да подкрепят тази благородна инициатива, според желанието и възможностите си. Своите дарения можете да изпращате до 27.12.2012 г. по предназначената за тази цел банкова сметка:

УниКредит Булбанк:- клон Бургас
IBAN:  BG35 UNCR 7630 1076 2093 72
BIC:    UNCR BGSF
Титуляр: Бургаска Морска Асоциация

Набраните средства ще бъдат преведени на 28.12.2012 г. по сметката на църковното настоятелство на храма за целево изразходване. Информация за събраната сума и имената на дарителите ще бъдат поместени на електронната страница на Бургаска Морска Асоциация:  http://www.bma.bg

 

К.д.п. инж. Живко Петров
Председател на УС на БМА